Fakültemiz Cezayir’den Gelen Akademisyen Ve Öğretmenleri Ağırladı
7 Aralık 2023 | 17:55

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile Harezmi Eğitim Modeli ve disiplinlerarası eğitim çalışmalarına ilişkin bilgi almak amacıyla ülkemize gelen Cezayir Tilemsen ve Batna Üniversitesinde görev yapan akademisyenler ile Cezayir’den öğretmenler fakültemizi ziyaret etti.

Harezmi Eğitim Modeli Proje Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şirin KARADENİZ, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı  Figen SEKİN, İstanbul Bağcılar BİLSEM Okul Müdürü Dinçer DEDE ve TİKA’da öğretmen eğitimlerinden sorumlu Recep ÇETİNKAYA da fakültemize yapılan ziyarete eşlik etti.

Cezayir’den gelen misafirlerimize Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ ile birlikte Fakültemiz öğretim üyesi ve Harezmi Eğitim Modeli Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sedef CANBAZOĞLU BİLİCİ, fakültemiz öğretim üyeleri, Prof. Dr. İlbilge DÖKME ve Prof. Dr. Salih ŞAHİN evsahipliği yaparak fakültemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ziyaret sırasında fakültemizin eğitim-öğretim faaliyetleri yanında, ulusal ve uluslararası düzeydeki proje çalışmaları anlatıldı. Fakültemizin uluslararası iş birliklerine değinildikten sonra çeşitli açılardan yapılan sınıflama ve sıralamalarda Gazi Eğitim Fakültesi olarak rolümüzü vurgu yapıldı. Toplantıda Fakültemizde yapılan disiplinlerarası araştırma faaliyetleri, öğretmen eğitimleri ve gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi paylaşımında bulunuldu. Dekanımız Prof.Dr. Mahmut SELVİ Cezayir ile yapılabilecek iş birlikleri ve projeler hakkında sorulan soruları yanıtladı. Ziyarette, özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile çeşitli alanlarda yapılan iş birlikleri ile gelecek dönemde hazırlanacak projeler için yapılabilecek çalışmaların neler olabileceği görüşüldü.

Program Arş. Gör. Dr. Mertcan ÜNAL’ın Dijital Öğrenme ve Öğretme Araştırma Laboratuvarında yapılan çalışmalar ile Prof.Dr. İlbilge DÖKME’nin Fen Laboratuvarında gerçekleştirilen robotik uygulamalara yönelik bilgi vermesi ile devam etti. Akademisyen ve öğretmenlerin fakültemizdeki çalışmalara çok ilgi gösterdiği bu ziyaret fakültemizde bulunan Anadolu Yaban Hayatı Müzesi ve Rektörlük binamızda bulunan Resim ve Heykel Müzesi gezileri ile tamamlandı.

 

cezayir-1 cezayir-1 cezayir-1 cezayir-1 cezayir-1 cezayir-1 cezayir-1
background image