Üniversitemizin TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Almaya Hak Kazandığı Açıklandı
8 Aralık 2023 | 19:45

Kurulduğu 1926 yılından bu yana kendisini sürekli yenileyerek içinde bulunduğu çağa büyük bir başarı ile ayak uyduran Üniversitemizin, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandığı açıklandı.

Yeni Senato Salonunda yapılan kapanış toplantısına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Yücel Gelişli, Türk Standartları Enstitüsü’nden Başdenetçi Mustafa Tekin, Tetkikçiler Dr. İsmet Titiz, Burcu Yeşilyurt, Musa Karaman, Muhammet Serhan Taşçı, Meltem Nur Birkan ile Üniversitemizin akademik ve idari birim yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, alınan belge dolayısıyla Üniversitemiz akademik ve idari birimlerini tebrik etti. Gösterdikleri olumlu bakış açısı dolayısıyla başta Başdenetçi Mustafa Tekin olmak üzere TSE denetçilerine teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Üniversitemiz kalite ekibine de teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

Kapanış toplantısında konuşan Başdenetçi Mustafa Tekin, Gazi Üniversitesinin TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandığını söyledi.

Gazi Üniversitesinin çok büyük bir eğitim kurumu olduğuna işaret eden Başdenetçi Mustafa Tekin, Gazi Üniversitesindeki kalite yönetim sisteminin çok başarılı bir şekilde işlediğine dikkat çekti. Üç günlük denetim süresince yaptıklarından da söz eden Başdenetçi Mustafa Tekin, çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise, “Bugün burada, Üniversitemizin TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme denetimi sonrası kapanış toplantısında bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, şöyle devam etti: “Üniversite olarak, kaliteli eğitim ve hizmet sunmayı hedefleyen bir kurum olarak bu denetimi başarıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Sizlerin emekleri sayesinde, Kalite Yönetim Sistemimizi daha da güçlendirdik ve kalitemizi bir adım öteye taşıdık.”

Üniversitemizde kaliteye büyük önem verildiğini kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, şunları aktardı: “TS EN ISO 9001:2015 belgesi sadece üniversitemizin kalite standartlarına uygunluğunu göstermekle kalmayacak, aynı zamanda bize uluslararası düzeyde itibar kazandıracaktır. Üniversitemizin uluslararası standartlara uygun kalite politikaları ve prosedürleri benimsemesinin yanı sıra, daha iyi hizmet sunma ve iş mükemmelliği hedefimize ulaşmamıza da yardımcı olacaktır. Belgelendirme, sadece bir başlangıçtır. Asıl bundan sonra kalite yönetim sistemimizin sürdürülebilirliği için gerekli adımları hep birlikte atmamız gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde, kaliteye olan taahhüdümüzü daha da güçlendirecek, sürekli iyileştirmeye odaklanacağız. Bu sayede eğitim ve araştırma faaliyetlerimizde daha üst bir seviyeye ulaşabileceğimize inanıyorum.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasını şöyle tamamladı: “Belgelendirme denetimi sonucunda elde edilen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesi, üniversitemizin kalite odaklı yaklaşımının bir göstergesidir. Bu belgeyle birlikte, üniversitemiz, öğrencilerine, çalışanlarına ve tüm iç dış paydaşlarına taahhüdünü bir kez daha ortaya koymuş bulunmaktadır. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eder, üniversitemiz için daha nice başarılara ve gelişmelere vesile olmasını dilerim. Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme sürecinde elde ettiğimiz başarı, her birimizin sorumluluğunu ve katkısını hatırlatmaktadır. İşbirliği ve güçlü bir ekip ruhu sayesinde bu hedefe ulaştık. Bundan sonraki süreçte de aynı disiplin ve birlik içinde çalışmaya devam edeceğimize olan inancım tamdır. Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme sürecinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın bizlere verdiği güven ve çizdiği yol yanında, sizlerin de özverili çalışmalarınız sayesinde, üniversitemiz gelecekte daha büyük başarılara imza atacaktır. Hepinizi tekrar tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.”

Toplantı çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.

-1

-1

-1

 

background image