Fakültemizin Akreditasyon Süreçleri Başlatılan Lisans Programlarının EPDAD Saha Ziyaretleri Başladı
14 Aralık 2023 | 16:46

Fakültemizin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Fizik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Arapça Öğretmenliği, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Kimya Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programları Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıllığına akredite edilmişti. Bu yıl akreditasyon süreçleri başlatılan Biyoloji Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği akreditasyon saha ziyareti için EPDAD Ekibi Fakültemize geldi. 
İki gün sürecek EPDAD saha ziyareti bugün Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin ev sahipliğinde başladı. Üniversitemiz Yeni Senato Salonunda yapılan açılış toplantısına, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Mahmut Selvi, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin Ünsal ve Prof. Dr. Serkan Koşar, Fakültemiz Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Gürcü Koç, Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Ayfer Sayın ve Dr. Aysun Öztürk, EPDAD Değerlendirme Ekip Başkanı Prof. Dr. Fatma Hazır Bıkmaz, Değerlendirme Üyeleri Prof. Dr. Özgül Yılmaz Tüzün, Prof. Dr. Alparslan Okur, Prof. Dr. İjlal Ocak, Prof. Dr. İsa Birkan Güldenoğlu, Doç. Dr. Memet Karakuş, Dr. Öğr. Üyesi Dürdane Lafcı Tor, öğrenci temsilcisi Halil Yılmaz ile saha ziyareti gerçekleştirilecek olan programların başkanları ve akreditasyon komisyon üyeleri katıldı. 
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır üniversitemizde gerçekleştirilen kalite ve akreditasyon konularında bilgi vererek kalite kültürünün tüm birimlerde içselleştirildiğini vurguladı. Üniversitemizin 5 yıllık kurumsal akreditasyon ve TS EN ISO 9001: 2015 belgelerini aldığını ve Üniversitemizde kalite çalışmalarının yaygınlaştırılarak sürdürüleceğini belirtti. Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, kalite çalışmaları, Avrupa Birliği ve TÜBİTAK projeleri ve eğiticilerin eğitimi konularında Fakültemizin çalışmalarını anlattı. Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, EPDAD değerlendirme ekip üyelerinin adlarına dikilmiş fidan sertifikası takdiminden sonra açılış programı sona erdi.

 

epdad-1 epdad-1 epdad-1
background image