Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet ÇETİN’e Ödül
2 Ocak 2024 | 14:44

Kazak Türklerinden aydınlanmacı, Türkistan’da Rus işgaline karşı duran ve 1938 yılında kızıl kırgına kurban edilen eğitimci, dilci, şair, yazar, fikir ve siyaset adamı Ahmet Baytursunulı (1873-1938)’nın doğumunun 150. yılı anısına Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet ÇETİN’e Türk dünyası kültür ve sanatına yapmış olduğu katkılardan dolayı TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) tarafından Ahmet Baytursunulı madalyası verildi. Madalya, TÜRKSOY Genel Sekreter yardımcısı Sayit Yusuf tarafından takdim edildi.

nmmm-1