Gazi Üniversitesi Sınıf Eğitimi Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığının Desteğiyle Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştirdi
7 Ocak 2024 | 17:12

Topluma hizmet anlayışı ile hareket eden Üniversitemiz, öğrencileriyle birlikte aktif bir şekilde hayatın içinde olmaya ve sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratmaya devam ediyor. Üniversitemiz Sınıf Eğitimi Topluluğu tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Hatay’da bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Sınıf Eğitimi Bölümünden 2022 yılında mezun olan öğretmen Tuğrulhan Orhan, görev yaptığı Hatay'ın Kumlu ilçesindeki Atatürk İlkokulunda kitap eksiği olduğunu Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia Sarıkaya'ya iletti. Gazi Üniversitesi Sınıf Eğitimi Topluluğu (GÜSET) harekete geçerek Gençlik ve Spor Bakanlığının Üniversitemizde bulunan Genç Ofisine başvurdu. Genç Ofis aracılığıyla GSB Gönüllülük Dairesi Başkanı Abdullah Said Akkuş'a ulaşan GÜSET yönetim kurulu, sadece kitap yardımıyla kalmayarak, boyama ve oyun faaliyetlerinin de işin içinde olduğu kapsamlı bir proje hazırlayıp GSB Gönüllülük Dairesine sundu. Projeyi kabul eden Akkuş'un, destek ve katılımıyla, proje uygulanmaya başlandı ve Abdullah Said Akkuş ile GÜSET yönetim kurulundan oluşan ekip tedarik edilen malzemelerle 15 Aralık 2023 tarihinde Hatay'a doğru yola çıktı. Hatay’a ulaşan ekip 16 Aralık'ta Kumlu Atatürk İlkokuluna giderek orada bulunan öğrencilerle eğlenceli vakit geçirip çeşitli oyunlar için zemin boyaması yaptı.

Ekip üyelerinin ve çocukların birlikte yaptığı sek sek, köşe kapmaca, 3 taş oyunları için boyamalarla okul bahçesi eskisinden daha güzel bir görüntüye sahip oldu.

Okul öğrencilerinin isteklerini reddetmeyen GÜSET Ekibi ve Abdullah Sait Akkuş, okulun bahçeye bakan duvarına ‘Kral Şakir’ çizgi filminin karakterlerini resmetti.

GÜSET ekibi, Akkuş’un koordinatörlüğünde, okul öğrencileriyle çeşitli oyunlar oynayıp müzik eşliğinde eğlendiler.

2022 yılının YKS sınavı çıkışında Genç Ofis tarafından toplanan 500 kalemlik ve ilkokul seviyesine uygun 13 koli kitap, okulun kitaplık bulunan 5 sınıfına, sınıf düzeylerine göre ayrıştırıldıktan sonra yerleştirildi. Ayrıca dünyanın en iyi 50 öğretmeninden birisi olan Gazi Sınıf Eğitimi mezunu Dilek Livaneli’nin yazmış olduğu ‘Bir Dilek Yetmez’ kitabı da okul öğretmenlerine hediye edildi.

Daha sonra İskenderun ve Antakya’da bulunan konteyner kentlere geçen ekip orada bulunan çocuklarla müzikal çocuk oyunları oynayıp onlara manevi destekte bulundu.

Projeye katılım gösteren proje ekibine, Abdullah Said Akkuş ve GSB Hatay İl Müdürlüğü yöneticileri tarafından katılım belgeleri takdim edildi.

Desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı Gönüllülük Dairesi Başkanı Abdullah Said Akkuş’a, GSB Hatay İl Müdürlüğü personeline, Gazi Üniversitesi Genç Ofis yetkililerine, Kumlu Atatürk İlkokulu idaresi ve öğretmenlerine, mezunumuz Dilek Livaneli’ye teşekkür ederiz. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Gazi Üniversitesi Sınıf Eğitimi Topluluğu yönetim kurulu üyelerine (Yavuz Selim Şimşek, Ayçelen Yaman, Ali Bal, Beyza Canöz, Ahmet Burak Bortepe, Ayşe Betül Savaş, Ayşenur Vursavuş, Zeynep Ergün, Beyza Kınık, Sümeyye Nur Göven) de teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

background image