Fakültemizin Öğretim Üyeleri “Üretken Yapay Zekâ Fırsatlar ve Tehditler” Konulu Panele Katılım Sağladı
27 Şubat 2024 | 13:33

Fakültemizim Öğretim Üyeleri; Rektör Danışmanı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL, Prof. Dr. Serçin KARATAŞ, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali DOMBAYCI ve Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan DÜZGÜN, Üniversitemiz Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü ile Yapay Zekâ ve Büyük Veri Analitiği Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Üretken Yapay Zekâ Fırsatlar ve Tehditler” adlı panele katıldı. Yapay zekânın çeşitli disiplinlerdeki potansiyelinin ve karşılaşılan zorlukların tartışıldığı programda, bu alanlardaki en yeni gelişmeler ve yaklaşımlar mercek altına alındı. Panel aynı zamanda katılımcılara üretken yapay zekânın potansiyelini keşfetme ve bu teknolojinin etik, güvenlik, eğitim gibi çeşitli alanlardaki uygulamalarını derinlemesine inceleme fırsatı sundu.

Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen program, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ'ın açış konuşmasıyla başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ konuşmasında yapay zekânın çağımızdaki önemini vurgulayarak, bu alandaki çalışmaların ülke gelişimi için kritik olduğunu vurguladı. Bununla birlikte üretken yapay zekânın, hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan, yaratıcılığı ve verimliliği artıran bir teknoloji olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yıldız, bu teknolojinin getirdiği değişimlerle birlikte, iş yapış şekillerimizden günlük yaşam alışkanlıklarımıza kadar pek çok alanda köklü dönüşümler yaşanacağının altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın açış konuşması sonrası oturum başkanlığını Fakültemizin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim BÜLBÜL’ün yaptığı panele geçildi. Panelde, Üniversitemizin Yapay Zekâ ve Büyük Veri Analitiği Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şeref SAĞIROĞLU “Üretken Yapay Zekâ: Fırsatlar ve Tehditler”; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Veysel PEKER "Sağlıkta Üretken Yapay Zekâ"; Fakültemizin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serçin KARATAŞ “Mesleki Gelişiminde Üretken Yapay Zekâ ile Yenilikçi Adımlar ve Yaratıcı Çözümler”; Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali DOMBAYCI “Üretken Yapay Zekâ Etiği” ve Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan DÜZGÜN “Akademik Araştırmalarda Üretken Yapay Zekâ Kullanımı” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Soru-cevap bölümünün ardından panel sona erdi.

Panele oturum başkanı ve konuşmacı olarak katılım sağlayan Öğretim Üyelerimize çok değerli katkıları için Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

res-1 res-1 res-1
background image