Fakültemizde, Nörobilim Çalışmalarında Göz İzlemenin Yeri: Eğitim Araştırmalarına Açılan Yeni Ufuklar Adlı Seminer Gerçekleştirildi
8 Mart 2024 | 10:39

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi ve Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde araştırmacı olan Prof. Dr. Özgür Aydın, göz izleme teknolojisinin nörobilim çalışmalarındaki kritik rolünü ve eğitim araştırmalarında nasıl yenilikçi perspektifler sunabileceğini anlattı. Seminer, göz izleme teknolojisinin eğitim alanında kullanımı ve sağladığı yenilikler üzerine odaklandı. Prof. Dr. Özgür Aydın, öğrencilerin dikkat süreçlerini, okuma alışkanlıklarını ve öğrenme stratejilerini daha iyi anlamak için göz izlemenin nasıl hayati bir araç olabileceğini detaylandırdı. Ayrıca, nörobilim ve eğitim arasındaki bağlantıyı güçlendirecek yeni metodolojiler ve teknikler üzerinde durdu. Seminerde, psikolojik ve psikiyatrik durumların anlaşılmasında ve çeşitli göz hareketi ölçümlerinin öneminde göz izlemenin potansiyeline de değinildi. Bu yenilikçi yaklaşımın, eğitimde bireysel farklılıkların daha iyi anlaşılmasına ve öğrenme süreçlerinin optimize edilmesine katkıda bulunabileceği vurgulandı.

Semineri İzlemek İçin Tıklayınız

foto-1 foto-1