Fakültemiz “ÇELLO ORKESTRASI” Marka Tescil Belgesi Aldı
23 Nisan 2024 | 00:15

Fakültemiz “Çello Orkestrası” isimli marka ve logosu için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapmış olduğu başvuru kabul edilerek, 2023 175427 nolu Marka Tescil Belgesi alındı.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Üniversitemize ait “Çello Orkestrası” marka ve logosu 29.03.2024 tarihinden itibaren on yıl süreyle Marka Tescil Belgesi verilerek tescil edildi.

Orkestra adına, Kurucu Şef Prof. Dr. Şebnem Yıldırım Orhan yaptığı yazılı açıklamada, Viyolonsel Orkestrası’nın, Gazi Üniversitesi himayesinde, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda eğitimini sürdüren lisans ve lisansüstü öğrencilerinin temelini oluşturduğu, Kars’tan Burdur’a, Batman’dan Nevşehir’e, Urfa’dan Samsun’a farklı üniversitelerde, BİLSEM ve güzel sanatlar liselerinde viyolonsel dersi veren öğretim elemanları ve öğrencilerinin de konuk olduğu, devlet ve özel kurumlarda çalışan ve emekli olmuş olan müzik öğretmenlerinin katılım gösterdiği gönüllü bir topluluk olduğunu belirtti.

Viyolonsel Orkestrasının her konserinde amatör çelloculara da yer vererek toplumda “amatör çalgı eğitimi”nin de önemini vurgulamayı amaç edindiğine değinen Prof. Dr. Şebnem Yıldırım Orhan, şunları dile getirdi: “Konser programı oluşturulurken öncelikle Müzik Eğitimi ABD öğrencilerinin teknik ve müzikal gelişimleri, akademik ilerleyişlerine ders dışı katkı sağlama, viyolonsel eğitiminin önemli öğeleri “etüt ve sonatları” çalma hedef alınır. Ayrıca müzikal beğeni ve müzik kültürüne katkı sağlayacak birçok müzik türleri ve çalım stillerini içeren türküden tangoya, film dizi müziklerinden popüler müziğe farklı müzik türleri de her konser programında seyircilerin beğenisine sunulur. Viyolonsel orkestrasının müzik öğretmeni yetiştirmede “viyolonsel” çalgısının önemi ve sınırlarını ifade etmesi açısından bir yol olduğunu aynı zamanda “müzisyen müzik öğretmeninin” müzik derslerinin itibar ve saygınlığı için bir gereklilik olduğunu vurgulamak isteriz. Orkestramız temelde “müzik ve viyolonsel” ortak paydasında oluşmuş olsa da “dayanışma, işbirliği” ve “sevgi” nin ön planda tutulduğu, “birlikten kuvvet doğar” düşüncesiyle yola çıkılan ve tüm Türkiye’yi kucaklayan bir projedir.”

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Albuz, Kurucu Şef Prof. Dr. Şebnem Yıldırım Orhan ile Marka Tescil Belgesi’nin alınmasında emeği geçen tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Res-1
background image