Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 2024 Yılı Matematik ve Fen Bilimleri Dersleri Öğretim Programları Dekanlığımız ve EPAR İş Birliği ile Düzenlenen Panelde Değerlendirildi
3 Mayıs 2024 | 12:04

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 2024 Yılı Matematik ve Fen Bilimleri Dersleri Öğretim Programları Dekanlığımız ve Üniversitemiz Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPAR) iş birliği ile düzenlenen çevrimiçi panelde değerlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir haftalık süre içerisinde kamuoyunun değerlendirilmesine sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli 2024 Yılı Matematik ve Fen Bilimleri Dersleri Taslak Öğretim Programları için programların askıya çıkarılma sürecinde Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPAR) tarafından geri bildirim sağlamak üzere düzenlenen ve etkileşimli olarak yaklaşık altı saat boyunca devam eden panel katılımcılardan büyük ilgi gördü.

EPAR Müdürü ve Fakültemiz Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ’in moderatörlüğünde başlayan panele, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, panelist öğretim üyeleri, dinleyici olarak da öğretim üyeleri ve öğretmenler yoğun katılım sağladı.

Panele ilk olarak Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman ÇİMEN’in 2024 Yılı Biyoloji Dersi Taslak Öğretim Programı ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirme ile başlandı. Sonrasında, 2024 Yılı Fen Bilimleri Dersi Taslak Öğretim Programı ile ilgili olarak Fakültemizin Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra BENLİ ÖZDEMİR’in 2024 Yılı Fizik Dersi Taslak Öğretim Programı ile ilgili olarak Ortadoğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali ERYILMAZ ile Dekan Yardımcımız ve aynı zamanda Fakültemizin Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin ÜNSAL’ın yapmış olduğu değerlendirmelerle devam edildi.

Panel, 2024 Yılı Kimya Dersi Taslak Öğretim Programı ile ilgili olarak Fakültemizin Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret KAVAK’ın, 2024 Yılı Matematik Dersi Taslak Öğretim Programları ile ilgili olarak Fakültemizin Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel DEDE’nin yaptığı değerlendirmelerin ardından, Fakültemizin Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar BİLASA’nın taslak programlarla yaptığı genel değerlendirme sonrasında katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

 

Panelin video kaydı için bağlantıya tıklayınız.

 

ressss-1
background image