Çiğdem Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencileri, Rehber Öğretmenleriyle Birlikte Fakültemizi ve Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalını Ziyaret Etti
10 Mayıs 2024 | 08:40

Çiğdem Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencileri, rehber öğretmenleriyle beraber 8 Mayıs 2024 tarihinde fakültemize misafir olmuşlardır. Fakülte hakkında tanıtım yapılmasının ardından misafir öğrenciler rehber öğretmenleri Gülseren Kürekçi Yurt, Ferah Ortaç Gökçay ve Semira Rışvanlı’ nın eşliğinde Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalımızı ziyaret etmişlerdir. Misafir öğrencileri Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Doç. Dr. Çiğdem Alev Özel, yüksek lisans öğrencimiz Ayşe Rümeysa Karacasoy ve lisans öğrencilerimizden Semra Yıldırım, Emine Ok ve Emre Güneş karşılamıştır.

Biyoloji öğrenci laboratuvarında misafir edilen öğrencilere öncelikle Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı hakkında kısa bir bilgilendirme yapılmıştır. Lisans 1.Sınıf öğrencilerimizin Genel Biyoloji-2 Laboratuvarı dersine katılarak mikroskop görüntülerini incelemişlerdir. Doç. Dr. Çiğdem Alev Özel, “Bitki Biyoteknolojisi” konusuyla ilgili sunumunu yapmış ve öğrencilerin merak ettikleri sorularını cevaplandırmıştır. Ardından lisans öğrencilerimiz “Biyolojik Çeşitlilik” teması altında hazırlamış oldukları omurgalı ve omurgasız hayvanlara ait örnekleri öğrencilere tanıtmıştır. İncelemeler esnasında öğrencilerin merak edip sorduğu sorular içtenlikle cevaplandırılmıştır. Sonrasında biyoloji öğretmeni-yüksek lisans öğrencisi Ayşe Rümeysa Karacasoy, misafir öğrencilere “Su Piresinde (Daphnia) Kalp Atım Hızına Etki Eden Faktörler” etkinliğini gerçekleştirmiştir. Dört farklı ortamda bulunan su pirelerinde kalp atım hızlarındaki değişimler öğrenciler tarafından mikroskop altında gözlemlenmiştir. Daha sonra Gazi Eğitim Fakültesi Hersek Binası’nda yer alan  “Anadolu Yaban Hayatı Müzesi (AYHAM)” gezilmiştir. Burada yer alan, Anadolu’nun biyolojik çeşitliliğini yansıtarak Türkiye’nin biyolojik zenginliğine kanıt teşkil eden örnekler Prof. Mehmet Yılmaz tarafından anlatılmıştır.

Hersek Binasından ayrılan öğrenciler ve öğretmenleri, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’ ın eşliğinde Gazi Üniversitesi Fen Fakültesine de ziyarette bulundular. Fen Fakültesinde bulunan Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji Laboratuvarlarında da incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Gezi ve incelemelerinin sonunda Çiğdem Anadolu Lisesi öğrencileri ve rehber öğretmenleri, kendilerine böyle bir fırsatı sundukları için Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığına, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Doç. Dr. Çiğdem Alev Özel, yüksek lisans öğrencimiz Ayşe Rümeysa Karacasoy ve lisans son sınıf öğrencilerimiz Semra Yıldırım, Emine Ok ve Emre Güneş’e teşekkürlerini sunmuşlar ve daha uzun süreli bir inceleme gezisi düzenleyerek tekrar gelmek istediklerini belirtmişlerdir.

 

AASDASD-1 AASDASD-1 AASDASD-1 AASDASD-1
background image