Mamak Şehit Kadir Yalçın Ortaokulu Tarafından Gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Sergisine Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Katıldı
21 Mayıs 2024 | 11:11

Mamak-Şehit Kadir Yalçın Ortaokulu tarafından 13-14 Mayıs 2024 tarihinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Eğitim İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, bu etkinliğe Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz katıldı.

Şehit Kadir Yalçın Ortaokulu bünyesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Sergisi’nin açılışı Okul Müdürü Seyfettin Gül’ün ve Proje Yürütücüsü Serap Varlı’nın bilimin doğası, okul dışı öğrenme ortamları, proje yönteminin Türk eğitim sistemi için öneminden bahseden konuşmalarıyla açıldı. Okul Müdürü Seyfettin Gül, konuşmasında bu bilim fuarı sergisinin açılmasında emeği geçen tüm öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti. Açılışta Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, çevre okulların müdürleri, öğretmenleri ve veliler de yer aldı. 20 projenin bulunduğu bilim fuarı sergisinde 18 öğretmenin danışmanlığında, 47 öğrencinin hazırladığı 10 araştırma, 6 inceleme ve 4 tasarım projesinin sunumu gerçekleştirildi. Projelerin büyük bir emeğin ürünü olduğunu ve özgün değer taşıdığını belirten Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, öğrencilerle ve danışman öğretmenlerle sohbet ederek önerilerde bulundu ve başarılarından dolayı tebrik etti.

foto-1 foto-1 foto-1 foto-1
background image