AstroGAZİ Topluluğu "Güneş Lekeleri ve Ay Gözlemi Etkinliği" Gerçekleştirildi
24 Haziran 2024 | 11:50

Fakültemiz Fizik  Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uygar Kanlı ‘nın akademik danışmanlığını yürüttüğü; 4. Sınıf Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencisi Mehmet Çelik’in başkanlığını yaptığı AstroGAZİ Topluluğunun dönem sonu faaliyeti olarak, Gazi Üniversitesi Merkez Kampüs Dolunay Parkında 11 Haziran 2024 Salı Günü  “Güneş Lekeleri ve Ay Gözlemi” etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğe üniversitemizin ve fakültemizin farklı disiplinlerinden öğrencilerin yanı sıra ve akademisyenler de Güneş Lekeleri ve Ay’ın Kraterlerini iki farklı çaptaki aynalı teleskoplar ile gözlemlemişlerdir.

Fakültemiz Eğitimi Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Kalaycı öğrencileri ile gözleme katılarak, sosyal bilimler ile pozitif bilimler arasındaki benzerlik ve farklılıklar konusunda yapılan tartışmalara renk katmışlardır.

Etkinlikte, AstroBilgi yarışmasının yanı sıra Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Derya Erbil, AstroBiyoloji konusunda katılımcılarla küçük bir söyleşi yapmıştır. Söyleşi esnasında Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurcan Demiralp’ta astronominin önemi konusunda katılımcılara küçük bir bilgilendirme yapmıştır.

 

resim-1 resim-1 resim-1 resim-1 resim-1
background image