Mamak Şehit Kadir Yalçın Ortaokulu Öğretmenleri Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi’ni ve Gazi Eğitim Fakültesi Necdet Pençe Anadolu Yaban Hayatı Müzesi’ni Ziyaret Etti
9 Eylül 2024 | 16:00

Mamak Şehit Kadir Yalçın Ortaokulu Öğretmenleri, 2024-25 Eğitim Öğretim Yılı Eylül ayı seminerleri kapsamında 06.09.2024 Cuma günü Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde bulunan iki müzeyi gezdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1926 yılında Mimar Kemaleddin tarafından yapımı gerçekleştirilen Gazi Üniversitesi Rektörlük binası önündeki alanda toplanan öğretmenler, saat 11.00’de aynı binada bulunan Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi’ne geçtiler. Gezinin bu kısmında kendilerine Müze Müdürü Öğr. Gör. Azimet Karaman ile Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Aslan eşlik ettiler. Sorumlu akademisyenlerimiz öğretmenlere müzenin kuruluşundan günümüze kadar Türk plastik sanatlarında çok önemli yeri olan sanatçılar ve sergilenen eserleri hakkında bilgiler verdiler, öğretmenlerin sorularını cevaplandırdılar.

Gezinin ikinci kısmı Gazi Eğitim Fakültesi Hersek Binası zemin katında bulunan Necdet Pençe Anadolu Yaban Hayatı Müzesi’nde gerçekleştirildi. Öğretmenlere gezinin bu kısmında Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz rehberlik etti. Öğretmenlere, bu müzede yer alan hayvanların büyük bir kısmının zamanında kendisi de Gazi Resim İş Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi olan Necdet Pençe tarafından tahnit yöntemiyle 1950'li ve 60'lı yıllarda eğitim materyali haline getirildiği vurgulanmıştır. Öğretmenler; bu sergide yer alan canlıların adları, doğadaki ekolojik işlevleri, endemik ve nesli tükenmekte olan türler, Türkiye’nin biyolojik zenginlikleri ve Dünya ölçeğinde neden çok yüksek biyoçeşitliliğe sahip olduğu konularında bilgilendirilmiştir. 

Öğretmenler, her iki müzedeki gezi ve incelemeleri sırasında fotoğraflar çekmiş ve kayıtlar tutmuşlardır. Türk Eğitim Sisteminde önemli bir yer tutan ve Mimar Kemaleddin’in son eseri olan Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası önünde toplu fotoğraf çekimi yapılarak etkinlikler tamamlanmıştır.

 

f1-1 f1-1 f1-1 f1-1
background image