Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi’nde Yeni Eğitim-Öğretim Yılının İlk Açılış Dersini Verdi
9 Eylül 2024 | 16:01

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının ilk gününde Ankara-Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi’nin ilk açılış dersi, okul yönetiminin daveti uyarınca, Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz tarafından verildi. “Doğadan Öğreniyorum” başlıklı açılış dersine Okul Müdürü Akif Taş, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrencilerin tamamıyla bazı veliler katılım sağladı.

Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, konuşmasının başlangıcında ders içeriğinde yer alan kavramların bu yıl uygulamaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde de yer aldığını, araştırma ve proje konusu belirlemeye çok elverişli olduğunu vurguladı. Ders içeriğinde “yaşam tarihindeki anahtar olaylar, doğada geri dönüşüm, doğada tasarruf, biyolojik çeşitlilik ve sunduğu hizmetler, biyolojik mücadele, Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği, endemik türler, kilit taşı türler, istilacı türler, doğada canlıların problem çözme becerisi, çevre kirliliği ve etkileri, doğadan esinlenen tasarımlar (biyomimikri), doğal yaşamın korunması için yapılması gerekenler, Türk tarihinde ve kültüründe doğaya verilen önem” gibi konular hakkında bilgiler verildi. Ders, öğrencilerle etkileşimli olarak gerçekleştirilmiş, sorulan sorulara öğrencilerden sentez düzeyinde cevaplar alınmıştır.

Açılış dersinin bitiminde Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Akif Taş tarafından Prof. Dr. Mehmet Yılmaz’a okul adına teşekkür edilerek ve çiçek takdim edildi.

 

f1-1 f1-1 f1-1 f1-1 f1-1 f1-1 f1-1
background image