6. Uluslararası Güneş Saati ve 3. Kez Yerküre’nin (Dünya’nın) Çevresini Hesaplama Etkinliği Üniversitemiz Merkezli Düzenlendi
26 Eylül 2024 | 21:03

Fakültemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da 6. Uluslararası Güneş Saati ve 3. Kez Yerküre’nin (Dünya’nın) Çevresini Hesaplama Etkinliği düzenlendi. Gazi Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi merkezinde yürütülen, moderatörlüklerini ve koordinasyonluğunu Akıl Yürütme Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Yüksel, Akıl Yürütme Topluluğu kurucu başkanı Muhammed Ali Savaş ve Muhammed Ali Taştekin’in yaptığı etkinlik ülkemizde ve dünyada ilgi gördü. Etkinliğin açılış konuşmasını Dekanımız Prof. Dr. Bilal Güneş hocamız yaptı. Dekanımız açılışta herkesi selamladıktan sonra bilim tarihinde Güneş Saati ve Yerküre’nin çevresini ölçme konusunda önemli bilgiler verdi ve etkinliği düzenleyen başta Doç. Dr. İbrahim Yüksel olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinliğimiz Mersin Tübitak Bilim Kampı’ndan Doç. Dr. Zeynel Abidin Yılmaz, Manisa Celal Bayar Üniversitesinden Doç. Dr. Hayati Adalar, yurt dışından etkinliğimize katılan katılımcıların konuşmaları ve ölçüm değerleri ile devam etti. Etkinliğimize Almanya, Azerbaycan, Afyonkarahisar, Bartın, Gaziantep, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kilis, Konya, Kütahya, Mersin, Uşak gibi çeşitli ülke ve şehirlerden katılım oldu. Etkinlikte güneş saati ile zaman bulma ve Yerküre’nin çevresini hesaplamayla ilgili bilimsel açıklamalar yapılarak veriler üzerine konuşuldu.

Akıl Yürütme Topluluğunun Akademik Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Yüksel çeşitli yerlerden etkinliğimize katılım sağlayan değerli katılımcılara teşekkürlerini, sevgi ve saygılarını ileterek etkinliğe emek veren herkese canı gönülden teşekkür etti.

güneş-1-1-1-1güneş-1-1

background image