Fakülte-Okul İş Birliği Kapsamında Öğretmenlik Uygulaması Derslerinin Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
3 Ekim 2024 | 09:24

Fakülte-Okul iş birliği kapsamında Öğretmenlik Uygulaması dersinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla, Dekanlığımız tarafından Gazi Konser Salonunda "Lisans ve Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Öğrencilerine Yönelik Öğretmenlik Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi. Ankara Vali Yardımcısı Sayın Ceyhun Dilşad TAŞKIN'ın teşrifleriyle, Dekanımız Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Serçin KARATAŞ, Prof. Dr. Ferudun SEZGİN, Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması Koordinatörü Prof. Dr. Osman ÇİMEN ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Aylin UZUN’un düzenlemesiyle, Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sorumlusu Yılmaz YILDIRIM rehberliğinde gerçekleştirilen toplantıya koordinatör öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katılım sağladı. Sunumunu Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem BAYRAK CÖMERT’in üstlendiği toplantıda, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasından ardından  selamlama ve komşu ilişkilerinden bahsedildi. 

Dekanımız Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ “Fakültemiz, öğretmenlik mesleğinin iyi bir insan, iyi bir vatandaş yetiştirme sanatı olduğunun bilinciyle, “Eğitim ve Eğitimci” kavramlarının güçlü anlamlarıyla hareket ederek paydaşlarımızla çok sayıda ortak çalışmalar yürütmektedir.  Ankara Valiliği tarafından başlatılan “Selamlaşma ve Komşuluk İlişkileri” temalı projeye, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi ailesi olarak destek sağlayabildiğimiz için son derece gururlu olduğumuzu belirtmek isterim.” sözleri ile konuşmasına başladı.

Programımızın sunuculuğunu gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Özlem BAYRAK CÖMERT tarafından, bu yıl Mart ve Mayıs aylarında çevrim içi olarak "Selamlaşma ve Komşuluk İlişkileri" Seminerleri düzenlendiğine dikkat çeken Dekanımız Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ Fakültemiz bünyesinde Seminerlerin ve Etkinliklerin büyük bir hızla devam edeceğine vurgu yaptı.

Dekanımız Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ’in ardından kürsüyü teşrif eden Ankara Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad TAŞKIN, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi öğrencileri ile buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Komşuluk ilişkileri ve selamlaşma üzerine durulması gerektiğini ve gençlere örnek olunması gerektiğinden bahsetti. Öğrenci topluluklarının selamlaşma ve komşuluk ilişkileri üzerine daha fazla işe dahil olmasını temenni ettiği konuşmasında, tüm öğrencilerimize öğretmenlik uygulamasını gerçekleştireceği okullarda başarılar diledi.

Ankara Vali Yardımcısı Sayın Ceyhun Dilşad TAŞKIN'ın konuşmasının ardından, Dekanımız Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ tarafından günün anısına hediye takdim edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) İl Millî Eğitim Müdürlüğü Sorumlusu Yılmaz YILDIRIM’ın öğretmenlik uygulaması ile verdiği detaylı bilgilerin ardından soru cevap bölümüne geçildi. Soru-cevap bölümünün bitmesiyle birlikte Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Ferudun SEZGİN tarafından Sayın Yılmaz YILDIRIM'a verdiği desteklerden dolayı Fakültemiz adına teşekkür belgesi takdim edilerek toplantı sona erdi. 

 

web_photo_1-1
background image