Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ile Milli Eğitim Bakanlığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi iş birliğinde Dünya Otizm Farkındalık Ayı kapsamında dikkat çekici bir etkinlik düzenlendi.
Birleşmiş Milletler tarafından nisan ayının "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" ve 2 Nisan’ın "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmesi dolayısıyla, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda Müzik Eğitimi Ana Bilim dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Filiz ÖNAL koordinesinde Fakültemiz iş birliği ile düzenlenen etkinliğe Rektör Danışmanı Prof.Dr. Selami CANDAN, Dekanı Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Serçin KARATAŞ ve Prof. Dr. Ferudun SEZGİN, öğretim elemanları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasında, Rektör Danışmanı Prof.Dr. Selami CANDAN, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği'nde yer alan özel gereksinimli birey tanımlamalarına değinerek, otizmin bu kapsam içerisindeki yerine ve önemine dikkat çekildi. Açış konuşmalarında ayrıca Otizm Spektrum Bozukluğunun erken çocukluk döneminde başlayarak yaşam boyu devam eden; sosyal ilişkilerde, iletişimde, davranışlarda ve bilişsel gelişimde farklılıklar ve gecikmelerle kendini gösteren bir nörogelişimsel durum olduğu ifade edildi.
Açış konuşmalarının ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi olup farklı derecelerde otizm tanısı bulunan öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde müziğin birleştirici ve ifade edici gücünü sergiledi. Etkinlik boyunca, otizmli bireylerin müzik aracılığıyla neler başarabilecekleri gözler önüne serildi ve katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.