Fakültemiz “Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Mühendislik Tasarım Temelli Uygulamalara Yönelik Yeterliklerinin Gelistirilmesi için Hibrit Mentörlük Modeline Dayalı Mesleki Gelişim Programının Tasarlanması, Uygulanması ve Değerlendirilmesi” Projesinin Kapanış Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı
1 Temmuz 2025 | 09:56

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Havva YAMAK, Prof. Dr. Nusret KAVAK ve Prof. Dr. Sedef CANBAZOĞLU BİLİCİ’nin araştırmacı olarak görev aldığı, yürütücülüğünü Sinop Üniversitesinden Doç. Dr. Esra BOZKURT ALTAN’ın yaptığı TÜBİTAK ARDEB- 1001 programı kapsamında desteklenen 122K321 numaralı “Fen Bilimleri Öğretmenlerinin Mühendislik Tasarım Temelli Uygulamalara Yönelik Yeterliklerinin Geliştirilmesi için Hibrit Mentörlük Modeline Dayalı Mesleki Gelişim Programının Tasarlanması, Uygulanması ve Değerlendirilmesi” başlıklı projenin kapanış toplantısı 25-27 Haziran tarihlerinde fakültemizde gerçekleştirildi. Toplantıya Fakültemiz Dekanı Prof.  Dr. Bilal GÜNEŞ, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Serçin KARATAŞ, Prof. Dr. Ferudun SEZGİN, Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ergin HAMZAOĞLU, üniversitemizde görev yapmakta olan akademisyenler ve Milli Eğitim Akademisi temsilcileri katılım sağladı.

Toplantının açış konuşmasında Dekanımız Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ, Fakültemizin hem hizmet öncesi hem de hizmet içi öğretmen eğitimine sunduğu önemli katkıları katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında, Fakültemizde araştırma kültürünün güçlendiğini ve araştırmacı öğretmen yetiştirme vizyonunun her geçen gün daha da geliştiğini vurgulayan Prof. Dr. GÜNEŞ, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen projelerin sayısındaki artışın bu ivmenin somut bir göstergesi olduğunu belirtti.

Toplantıda proje yürütücüsü Doç. Dr. Esra BOZKURT ALTAN, 36 ay süresince 15 ilde toplam 48 fen bilimleri öğretmeniyle yürütülen projenin amaçlarını, kapsamını ve uygulama süreçlerini katılımcılarla paylaştı. Hibrit mentörlük modeline dayalı olarak fen bilimleri öğretmenlerinin mühendislik tasarım temelli uygulamalara yönelik yeterliklerinin geliştirilmesini hedefleyen proje kapsamında, çevrim içi ve yüz yüze etkileşimleri içeren güçlü bir mentörlük yapısı oluşturulduğunu vurguladı. Doç. Dr. ALTAN, etkili bir öğretmen eğitimi ile fen bilimleri derslerinde öğretim programı doğrultusunda mühendislik tasarım temelli uygulamaların uygulanabileceğine dikkat çekerek, proje sürecinde elde edilen akademik çıktıların hem fen bilimleri öğretmen eğitimi hem de fen eğitimi alanına anlamlı katkılar sunduğunu ifade etti. Ayrıca, projeden elde edilen ürünlerin oluşturacağı yaygın etki potansiyelini belirtti.

Toplantı sonunda proje yürütücüsü Doç. Dr. Esra Bozkurt ALTAN ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ tarafından proje araştırmacılarına plaket takdim edildi. Ardından araştırmacılar ve Dekan yardımcıları tarafından öğretmenlere katılım belgeleri takdim edildi. Etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

res-1 res-1 res-1 res-1 res-1 res-1 res-1
background image