Fakültemizde “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” Etkinliği Düzenlendi
16 Aralık 2025 | 15:52

Fakültemiz F Blok Konferans Salonunda 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü dolayısıyla “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” isimli etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Serçin Karataş, Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı ve Türkçe Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Fatma Açık, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy katıldı.

Türk dili; millet olma şuurunu besleyen, tarih bilincini diri tutan ve kültürel sürekliliği temin eden temel sütundur. Adriyatik’ten Çin Seddi’ne uzanan alanda 250 milyon kişinin konuştuğu Türkçenin taşıdığı anlam dünyası; birlik fikrini pekiştiren, dirliği esas alan ve kardeşlik hukukunu muhafaza eden bir medeniyet tasavvurunu yansıtmaktadır.

Bu itibarla, Türkçenin tarihsel derinliğini ve ifade kudretini tahkim etmek; onu gelecek nesillere güçlü, sahih ve köklü bir miras halinde intikal ettirmek, kültürel sürekliliğin teminatı olan 15 Aralık Dünya Türk Dili Ailesi Günü vesilesiyle; Fakültemiz, Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Topluluğu’nun işbirliğinde düzenlenen toplantıda Prof. Dr. Dilek Ergönenç’in Türk dilinin tarihi süreçlerini, Türk dünyasından gelen öğrencilerimiz kendi lehçelerinde ana dili konuşu şiirlerini okudular. Akabinde Türk dünyasından şarkıların yer aldığı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

res-1 res-1 res-1 res-1 res-1 res-1
background image